Butoaiele din inox - vacuum sunt cu volumul de:
- 100lt - Capac Ø460 (Ø butoiului)
- 150lt - Capac Ø540 (Ø butoiului)
- 200lt - Capac Ø570 (Ø butoiului)
- 300lt - Capac Ø640 (Ø butoiului)
Acestea au un aspect plăcut fabricate după o tehnologie nouă europeană pentru a depozita vinul pe o perioadă mai indelungată.
Sunt fabricate din oțel inoxidabil cu marca AISI 304 (Alimentar)
Există 2 tipuri de capace:
- Capac plutitor - ulei
- Capac plutitor - aer
Capacul pe ulei (tehnologia) - între capac si vin se introduce un strat de ulei de măsline care nu lasă vinul să interacționeze cu oxigenul. Capacul se asează împreună cu vinul în timpul consumării acestuia. Vinul nu se oxidează și se păstrează mirosul și gustul ca în prima zi de depozitare.
Capacul pe aer (tehnologia) - se crează un vacuum între capac și vin. În cazul că vinul fierbe toata tensiunea se elimină prin dezaerator.
Acesta include:
- Capac plutitor/aer
- Pompă pentru aer
- Tub interior/aer
- Dezaerator